Halloween

(Bilder från pinterest). I år ska jag inte på någon halloweenfest, men jag har ändå suttit och beundrat alla halloweensminkningar och utklädnader som människor lagt ut. Tycker det är sjukt kul och inspirerande att få se vad människor kommer på. Mycket är väldigt likt annat jag sett tidigare, men de flesta lyckas ändå sätta sin egen prägel på det. Ser alla dessa sminkningar och vill själv sätta mig och bara sminkasminkasminka, men det är mycket svårare än det ser ut att vara….

 

Just nu sitter jag och överväger en löprunda eller en powerwalk. Hatar att gå och har för dålig kondition för att springa, så det här valet känns tungt, hahah. Vet dock att jag aldrig har ångrat en löprunda tidigare… Och jag behöver komma igång och hålla igång med träningen, det är lite dåligt på den fronten just nu.

 

Ikväll ska jag ut och äta med lite kompisar för att fira Hannah som har fyllt 18. Det ska bli mysigt och gott! Hoppas ni alla har en superbra dag och ja, glad halloween på er! 


Let it go

Är egentligen klar med mitt fysikplugg men vet att min lärare på något sätt kommer lyckas sätta dit mig (och en stor del av klassen) så att vi inte får så bra poäng som vi förtjänar. Det är frustrerande när man kan alla uppgifter i boken och provet skiljer sig väldigt mycket från undervisningen och boken. Lärare är frustrerande. De fortsätter på samma sätt som tidigare funkat för dem (och deras klasser) och gör inte mycket åt saken när det är uppenbart att det inte funkar för en ny klass. En bra lärare kan anpassa undervisningen, beroende på vad som funkar för eleverna.

 

Nu på senaste tiden har det skrivits en del om min skola i sydsvenskan. Har (bildligt) suttit med en skål popcorn och mest skrattat åt allt som skrivits. Innerst inne är jag glad, för jag inser att skolans rykte sjunker i många ögon och jag tycker inte att skolan är så bra som den sades vara innan jag började. Skolledningen har förlorat mitt förtroende (hade dock inte valt en annan skola trots allt, om jag hade fått välja idag). Hur som helst, en artikel ger dock helt fel bild av Petri. Något om att skolledningen är i allians med eleverna så att eleverna får bra betyg?! Det gör mig så ledsen att se, jag kämpar till gränsen för vad jag klarar av för att få C. Ja. C?! För att få A måste jag kämpa ännu mer och det är verkligen inte lätt, men det är så det ska vara. Så att vi som elever får lätta betyg? Det stämmer verkligen inte.

 

Arganolja

Hade (typ) inte kunnat leva utan denna. Min fjärde flaska! Använder den som “återfuktningscreme”, smörja in kroppen, ta bort smink och till håret. Bästbästbäst!

RSS 2.0